Toffe Tuinen Dag & Open Dag op 16 juni 2024

Kantine in Bloementuin Sint Franciscus
Kantine in Bloementuin Sint Franciscus

Met trots en plezier laten we elk jaar zien hoe mooi onze bloementuin is. Ruim 80 tuinders steken veel tijd, energie en liefde in het onderhoud van de 94 percelen van de bloementuin . Er worden zowel bloemen, struiken, bomen als groenten en fruit verbouwd.

Zondag 16 juni 2024 staat onze poort open voor iedereen die wil komen kijken. Dat kan tussen 11.00 en 17.00 uur. We sluiten hiermee, net als in 2023, weer aan bij de Toffe Tuinen.

Dit jaar is het helaas wel een beetje anders. Door wekenlange regenval, tuinen die blank hebben gestaan en slakken die vrijwel alles opaten, is de tuin leger dan we zouden willen.

Het klimaat verandert en wij doen ons best daarin mee te bewegen. En we accepteren dat het ook een jaar tegen kan zitten.

Ondanks de tegenslag hebben we nog steeds een prachtige tuin! Loop lekker rond over de algemene paden, maar ga niet de tuinpercelen zelf in. Er is wat te drinken in de kantine en voor kinderen is er een leuke speurtocht. Veel plezier!

Gossecstraat 10, tuin open van 11.00 tot 17.00 uur

Vraag hier de plattegrond van Toffe Tuinen aan

Onze tuin is stemlokaal op 6 juni

Entree Bloementuin Sint Franciscus
Entree Bloementuin Sint Franciscus

Stemmen tussen de bloemen

6 juni 2024 stemmen we voor nieuwe leden van het Europees Parlement. In Tilburg kun je op vele plekken stemmen, maar slechts op één plek kan dat tussen een overdaad aan bloemen. Bloementuin Sint Franciscus opent de poort en stelt het centrale gebouw beschikbaar als stemlokaal. Kom stemmen tussen de bloemen! Het stemlokaal is open van 7.30 tot 21.00 uur.

De tuin van Sint Franciscus ligt aan de Gossectraat 10 in Tilburg Noord, net over het Wilhelminakanaal. Voor veel mensen is het een redelijk onbekende plek, maar achter het hek en de vele struiken en bomen vind je een groene oase met 94 tuinpercelen die door ca. 80 personen worden beheerd. Een groot deel is bestemd voor bloemen, maar de tuinders telen ook groente, fruit en kruiden.

Het stemlokaal is bereikbaar via een breed verhard pad. Degenen die daarnaast ook de tuinen willen bekijken, kunnen via de paden rondwandelen. Het betreden van de tuinpercelen zelf is niet toegestaan.

Op het terrein is ook een imker actief en worden houtwallen gebouwd voor vogels en insecten. Er zijn vleermuiskasten opgehangen en veel verschillende vogels maken gebruik van de tuin om hun eten te vinden of nesten te bouwen. Iedere zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur zijn bezoekers welkom om een kijkje te nemen en een kopje koffie of thee mee te drinken in het centrale gebouw.

Wil je dus stemmen op een bijzondere plek? Kom naar Bloementuin Sint Franciscus, Gossectraat 10.

Bekijk de kaart met alle stembureaus